Afsluitdijk open afgelast

advertentie

Rijkswaterstaat en de organisatie van de Afsluitdijk Open hebben in overleg met de gemeentes Súdwest-Fryslân en Hollands Kroon en betrokken veiligheidsdiensten besloten dat de Afsluitdijk Open in verband met de weersomstandigheden helaas niet door kon gaan.

De kans op onweer was aanzienlijk en daarnaast werden windstoten boven windkracht 6 verwacht. In verband met de veiligheid van deelnemers, bezoekers, vrijwilligers, leveranciers en organisatie is besloten om de Afsluitdijk Open af te gelasten.

Hoe spijtig Rijkswaterstaat, de gemeentes en organisatie het ook vinden, het veilig organiseren van het evenement voor alle betrokkenen staat voorop. Er wordt gezocht naar een andere datum, zodat de mensen die zich hebben ingeschreven voor de Afsluitdijk Open alsnog op een ander moment het unieke hardloopevenement kunnen beleven

De expositie Icoon Afsluitdijk en ‘Waterlicht’ op Breezanddijk van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde blijven tussen 23.00 uur en 02.00 uur bereikbaar voor publiek. De Afsluitdijk blijft, in tegenstelling tot eerdere berichten, tussen 01.00 en 12.00 uur open voor verkeer.

 

advertentie