Activiteiten Cultuurschuur Wieringerwerf

advertentie

WIERINGERWERF – Bij de Cultuurschuur zijn weer tal van activiteiten, vanaf morgen beginnen de jeugddagen, verder zijn er activiteiten bij het Filmhuis, Klaverjassen bij de Ruimte en Muziekschool begint met de muzikale basisvorm.

De jeugddagen die op 25, 26 en 27 oktober in de Cultuurschuur gaan plaatsvinden.
Drie dagen lang van 10.00 tot 15.00 gaan 32 kinderen tussen 8 en 12 jaar op avontuur in de Cultuurschuur. Met hulp van een grote groep vrijwilligers bieden een goed doordacht programma voor de jeugd uit de Wieringermeer.

Woensdag gaan we op speurtocht in en om het gebouw, inclusief film. Op donderdag gaan we timmeren en kunst maken en op vrijdag gaan we dansen, djembé spelen en schermen. De week wordt op vrijdag rond 14.45 afgesloten met een kleine presentatie.

Vrijdag 27 Oktober  is er in het Filmhuis weer een bijzondere film: Schneider vs Bax waarbij een haastklus voor een huurmoordenaar centraal staat. Net bij het voorbereiden van een feestmaal wordt Schneider gebeld om Bax om te gaan leggen, een ogenschijnlijk tussendoor-klusje dat moeilijker blijkt dan voorzien. De koffie is klaar om half acht, we beginnen om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,-.

Op zaterdag 28 oktober staat de snert klaar voor de klaverjassers bij Dorpsvereniging De Ruimte en ’s avonds is er Metalcore and Hardcore bij De Dukdalf, met optredens van Take no Prisoners, Dock 83 en Subvert . Dit concert vangt aan om 21.00 uur

Op maandagmiddag 30 oktober beginnen bij de Muziekschool de cursussen Muzikale Basisvorming 3 ( voor leerlingen van groep 3 ) en Muzikale Basisvorming 4/5 ( voor leerlingen van, U raadt het al, de groepen 4 en 5 van de basisschool) Docente Djoeke Wisman laat spelenderwijs de kinderen kennismaken met muziek en helpt hen daardoor muzikale vaardigheden te verwerven. Er zijn nog cursusplaatsen vrij, opgave graag via www.decultuurschuur.nl .

1 november is er de Jaarvergadering van ’t Nuts-departement in de Wieringermeer. Na het huishoudelijk gedeelte is er een inleiding van de heer Koen Schuiling, burgemeester van Den Helder die de aanwezigen zal gaan bijpraten over de Grondwet en daarvan dieper kennis te nemen. Het huishoudelijk gedeelte zal besloten zijn maar mocht U belangstelling hebben voor de lezing dan zal er vast een plaatsje in de zaal voor U te regelen zijn; 20.00 is de aanvang van de lezing.

Op donderdag 2 november organiseert Kunstkring MeerKunst een lezing , Ria de Koning is gastdocent en laat de aanwezigen kennismaken met fabeldieren door de eeuwen heen. De koffie is klaar om 19.00 uur, de entree voor niet-leden bedraagt €5,-

Op 4 november vertoont Filmhuis Toen de kleurrijke en muzikale reis van een groep op drift : Latcho Drom, een bijzondere film die de reis beschrijft die de zigeuners gemaakt hebben vanuit het noorden van India via Turkije, Egypte en Roemenië naar de rest van Europa en de rest van de wereld., een mooi document. Entree zoals altijd €5,- de koffie is klaar om 14.00 uur

Tot slot op 5 november om 15.00 uur een fantastisch optreden van Lenny Kuhr, die juist dezer dagen prestigieuze BUMA- award ontving voor haar totale carriëre in muziek. Volgend jaar zal het precies 50 jaar geleden zijn dat Lenny Kuhr in Madrid het Eurovisie Songfestival won. De start van een carrière die nog steeds voortduurt. Een niet aflatende stroom van inspiratie, een nooit opdrogende bron vol nieuwe liedjes, haar stem die na al die jaren nog niet aan glans heeft ingeboet en het verhaal dat ze te vertellen heeft zijn de drijfveren om door te gaan. De entree voor dit concert is slechts € 10,- . Reserveren graag via secretaris@decultuurschuur.nl

advertentie