Activiteiten Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – In de maand december is de hal van de Cultuurschuur ingericht als historisch museum. Het Historisch Genootschap viert haar 25ste verjaardag deze maand en tonen de prachtige maquettes uit 1930 van de Wieringermeerboerderijen, oude schoolplaten en landkaarten en allerlei huishoudelijke spullen van toen.
In de kerstvakantie is het Historisch Genootschap gewoon op zaterdagmiddag open; de koffie staat klaar en er worden prachtige verhalen over vroeger verteld.

Er hangen al heel wat wensen in de wensboom ; Iedereen die dat wil kan er nog een wens voor 2018 inhangen. In januari weer een nieuwe expositie; schilderijen van onze piketman Meindert Nieuweboer; dus kunst van eigen bodem.

23 december gaan we de kerst in met een optreden van Linde Nijland. Een sfeervol concert van een folkzangeres, sing-a-songwriter. Met haar kristalheldere stem zingt ze Ierse , Engelse en Amerikaanse folk. Aanvang 20.00 uur. Kaarten á € 10 zijn te reserveren bijsecretaris@decultuurschuur.nl of bij de balie, 0227820784.

Het zal enkele weken rustig zijn in de Cultuurschuur. Na de jaarwisseling staat er weer een bijzonder gevarieerd programma op de planning. We beginnen 6 januari met een film, de documentaire Paul et sa vie.
Verder kunt u zich verheugen op onder andere odes aan Brel en Ede Staal, Toneel, het operakoor, Noeverse bietbent, Klassieke concerten, Margriet Eshuijs, Bender, Unicorn, Creona, en nog veel meer. Op de website en de facebookpagina van de Cultuurschuur is alles te vinden.

advertentie