Actie voor molen De Onderneming

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – De 53 jaar oude stalen roeden van het wiekenkruis van molen De Onderneming zijn doorgeroest. Sinds mei 2017 staat de molen daarom om veiligheidsredenen stil, in molenaarstermen “in de lange rust”.

Het plan is om de slechtste van de twee roeden te verwijderen en dan voorlopig met twee wieken in plaats van vier te gaan draaien totdat er genoeg geld bijeengebracht is voor de vervanging . Dit gaat ongeveer € 64.000 kosten, waarvan de vereniging “De Wieringer Molens” de helft voor haar rekening moet nemen. We doen dat door subsidie aan te vragen bij de provincie, De Hollandsche Molen en diverse andere fondsen, maar ook door een beroep te doen op u. Hopelijk heeft de molen dan in begin 2019 weer een compleet wiekenkruis. Met uw steun moet dat gaan lukken. Geef de molen zijn wiekenkruis weer terug. Steun daarom molen De Onderneming.

Help mee om de parel van Wieringen weer compleet te maken.
Doneer daarom eenmalig een bedrag. Doneert u 10,- of meer, dan krijgt u bij de feestelijke ingebruikname van het nieuwe wiekenkruis gratis een pak volkorenmeel. Tevens wordt u ‘Tientjes Vriend’ van De Onderneming. Doneren via de link molenfonds.nl/deonderneming

Verslaggever Matthijs Gemmink van Media partner NH Nieuws was afgelopen week bij de molen en maakte er voor NH Radio een intervieuw dat u onder dit bericht kunt terugluisteren. 

Foto.: video stil Youtube

Noordkop Radio - Uitzending Gemist

advertentie