Aart Schouten biljartkampioen van Wieringen

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Voor de finale van het 15e Wieringer biljarttoernooi in Dorpshuis Hippo stond al vast dat een Schouten zou winnen. De gebroeders Aart en Arnold streden om de titel. In een gelijk opgaande sleepte de oudste van de twee, Aart, de overwinning in de wacht.

Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als afgelopen weekeinde in Dorpshuis Hippo. Veertig biljarters van 7 verenigingen streden om het Wieringer biljartkampioenschap libre. Ook Wieringer toppers als Henk Buys en Bram Takes namen deel. Takes schreef de hoogste serie van het toernooi, 36 caramboles, op zijn naam. Dirk Doves, Willem Waiboer, Peter Kool en Ad Bogert leidden het driedaagse toernooi in goede banen. Zij telden in totaal 4302 carmaboles.

Op de laatste dag van het Wieringer kampioenschap werden de finaleronden gespeeld. Cor Simon Tijsen, op het laatste moment wegens een afzegging toegevoegd aan de deelnemerslijst, verslieg in de troostfinale Kees Bakker en werd derde. De finale ging tussen de gebroeders Aart en Arnold Schouten. Het was een strijd met broederliefde en gelukkig geen broedermoord. Arnold nam een 8-1 voorsprong, maar Aart nam met een serie van 7 en twee series van 5 caramboles de leiding over. De biljarters stootten soms met wat geluk raak. ‘Dat hoort er bij’ was dan het laconieke commentaar. Na 23 beurten stond 25-29 op het scorebord en was de finale beslist in het voordeel van Aart Schouten.

Jaap Steigstra, de winnaar van vorig jaar, overhandigde met Peter Theunissen van de organiserende Dörper Activiteiten Sociëteit de bekers.

Tijdens de finalepartijen onder leiding van bondsarbiter Piet Luiken was Dorpshuis Hippo tot de laatste stoel bezet, vooral met biljarters, die eerder waren uitgeschakeld. Je kon een speld horen vallen.

Verslag Bert Loos. Foto’s: Wieringernieuws,nl
1: Aart Schouten onder toeziend oog van arbiter Piet Luiken en broer Arnold op weg naar de titel
2: v.l.n.r. Arnold Schouten (2e), Aart Schouten (1e), Cor Simon Tijsen (3e) en Kees Bakker (4e)

advertentie