Aannemingsbedrijf Ooijevaar gaat Lelypark verbouwing.

advertentie

WIERINGERWERF – Aannemingsbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar zal de gehele verbouwing van Lelypark in Wieringerwerf op zich nemen. Vanaf eind juli zullen de eerste stappen gezet worden naar een vernieuwd Lelypark.

“Wij zijn erg blij dat we de verbouwing kunnen laten uitvoeren door aannemingsbedrijf Ooijevaar. Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen hebben de plannen uitgewerkt om het zorggedeelte van Lelypark te verbouwen en hiermee geschikt te maken voor toekomstbestendig wonen,” aldus Jan Berghout van Wooncompagnie.  

“We gaan een mooie toekomst tegemoet met elkaar, waar we nu ook aan mensen met dementie een plek kunnen bieden in de Wieringermeer. Zo kunnen wij als Samen ook in Wieringerwerf alle vormen van zorg bieden,” aldus Tom Ploeg, clustermanager Hollands Kroon bij Woonzorggroep Samen. 

Het wordt een traject dat ongeveer zeven maanden gaat duren. Halverwege juli zullen de bewoners verhuizen naar een andere locatie binnen Woonzorggroep Samen. De planning is om alle bewoners in januari, na de kerst, weer terug te verhuizen naar Lelypark. 

De plannen voor deze verbouwing zijn tot stand gekomen door Ted Schulten Architecten uit Amsterdam. 

Samenwerking Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen

Wooncompagnie is de eigenaar van het pand Lelypark en Woonzorggroep Samen huurt dit van Wooncompagnie. Vanuit de omgeving zijn er signalen van mensen die voor de zwaardere zorg naar een andere locatie moesten, zoals bijvoorbeeld Magnushof. Nu kunnen zij in de Wieringermeer blijven. Hiervoor zijn gezamenlijk de plannen ontstaan tussen Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen. Tijdens dit gehele traject trekken de partijen samen op om te komen tot toekomstbestendig wonen in Lelypark.

advertentie