Aangepaste Programmering

advertentie

HOLLANDS KROON – Aankomende donderdag wordt er in de raadsvergadering een beslissing genomen over de zendmachtiging in de gemeente Hollands Kroon. Noordkop Radio draait daarom met een aangepaste avondprogrammering.

De zendvergunning voor een lokale omroep moet iedere vijf jaar opnieuw worden verleend. Het commissariaat voor de media (CvdM) verleent deze vergunning, maar vraagt de gemeente hierbij omeen advies. Om de vergunning te krijgen moet je allereerst een vergunningsaanvraag indien bij de CvdM, naast RTV Noordkop is er nog een andere partij de een aanvraag heeft gedaan. Namelijk de lokale omroep (Schagen FM) uit onze buurgemeente Schagen.

In januari ’18 hebben beide partijen een presentatie gegeven over hun toekomstplannen, tijdens een beeldvormende vergadering, aan de gemeenteraad. Deze donderdag is het aan de raad om een advies uit te brengen welke naar het CvdM wordt gestuurd. Deze bepalen uiteindelijk of de vergunning wordt verstrekt. Echter is het gebruikelijk dat ze het advies van de gemeenteraad volgen.

De donderdagavond start zoals gebruikelijk met ‘de Zwetsshow’ om 18:00 uur en ‘Bert op Donderdag’ om 19:00 uur.

Tijdens ‘Bert op Donderdag’ gaan we omstreeks 19:30 schakelen met onze reporter in het gemeentehuis in Anna Paulowna. Om 20:00 uur start de gemeenteraadsvergadering. We schakelen tijdens de belangrijke punten over naar het gemeentehuis. Agendapunt 6, waarin de zendvergunning wordt behandelt, zenden wij volledig uit. En verder tijdschema is hier niet aan mee te geven.

De programma’s ‘SemOpFM.nl’ en ‘Dance Mania’ komen te vervallen.

 106.6 FM | Kabel 89.0 | Ziggo 918 | DAB+ 6A | Noordkop App

Foto:Google Maps

advertentie