90 jaar Kaan, op naar de 100 (VIDEO)

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Transportbedrijf Kaan heeft afgelopen weekend samen met zijn 35 personeelsleden het 90-jarig jubileum gevierd. Vooraf moesten alle personeelsleden uiteraard op de foto om dit heugelijke moment vast te leggen.

Alle auto’s (plm.20) waren extra gepoetst en netjes op een rij gezet. Voor oud gediende Ronald Helder kon deze dag niet meer stuk, want hij mocht zijn gloednieuwe Scania trekker in ontvangst nemen. Om goed te laten zien dat het bedrijf 90 jaar bestaat kregen alle personeelsleden een sweater met achterop de datum en het nieuwe logo van het bedrijf.

‘s Avonds werden de festiviteiten voortgezet in café Waddenzee op Westerland en maandag wachten weer de gewoonlijke werkzaamheden op kantoor en op de weg. Want het transport staat nooit stil.

Het transportbedrijf is door Henk Kaan begonnen in 1928. Sinds eind jaren ’50 reed zijn zoon Willem Kaan al mee in het bedrijf en nam het bedrijf over van zijn vader. Het werk werd in de loop van de jaren ’70 uitgebreid met meer routevervoer.

In 1980 begon Willem aan de transport van vis. Veel vis werd van de Wieringer schepen gehaald die in andere havens lagen en vervoerd naar de coöperatieve visafslag van Den Oever. Zo groeide het bedrijf tot een transportbedrijf met een ruime ervaring van goederenvervoer tot visvervoer. Begin jaren tachtig werd de Nederlandse Pakketdienst opgericht, waar Kaan Transport zich bij aansloot.

Willem’s twee zoons en dochter kregen het transportbedrijf met de paplepel ingegoten. Dat had tot gevolg dat ook zij zich bij het bedrijf en het werk betrokken voelden. Van jongs af aan werkten Henk, Jack en Linda mee. In 1995 namen zij de zaak over van vader Willem. Henk en Jack verzorgen alle transportzaken en Linda draagt zorg voor de administratieve taken binnen het bedrijf. Kaan Transport is een écht familiebedrijf met alle know-how op het gebied van transport, goederenvervoer, verhuizingen en tijdelijke opslag. Sinds 2004 is het bedrijf, na jaren in de Mekkenstuinweg, gehuisvest in een gloednieuw gebouw aan het Rozenlaantje in Hippolytushoef.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie