1e editie De Uitdaging Hollands Kroon achter de rug (Reportage)

advertentie

Foto: NH Nieuws Matthijs-Gemmink

Wieringerwaard – Maatschappelijk & betrokken ondernemen, onder dat motto biedt de Gemeente Hollands Kroon dit jaar, in navolging van Schagen, een platform aan het bedrijfsleven en de inwoners van Hollands Kroon om met elkaar in contact te komen.

Inmiddels is de 1e editie van De Uitdaging op de beursvloer in De Oude School te Wieringerwaard achter de rug, en organisator Ivo de Block kijkt tevreden terug op de middag (zie onder voor het audiofragment).

Hoe zat het ook alweer. De Uitdaging wil helpen Hollands Kroon socialer, sportiever, cultureler, veiliger en duurzamer te maken. Personen, organisaties en stichtingen die (financiële) ondersteuning zoeken voor hun ideeën en/of plannen kunnen bij de Hollands Kroonse Uitdaging terecht. Zij helpen stichtingen en verenigingen met het uitwisselen van kennis, helpende handen, middelen en vanaf 2019 ook met crowdfunding. Ook incidentele subsidies kunnen bij De Hollands Kroonse Uitdaging aangevraagd worden.

Inmiddels lopen er drie initiatieven met crowdfunding om het nieuwe platform te testen. Dit zijn:

  • Voetbalvereniging Succes, zij willen led-verlichting realiseren langs de voetbalvelden.
  • Vereniging Haukes in Zicht, zij willen een informatiepaneel realiseren op de gerenoveerde Wierdijk.
  • Koeteltuin Middenmeer, zij zetten zich in voor Sport- en Beweegpark The Movement.

In de Oude School te Wieringerwaard gaven zo’n achttien bedrijven acte de presence en geinteresseerden konden terecht voor het verkrijgen van antwoorden op hun vragen. De vragen varieerden van het verkrijgen van goederen door middel van ruilen in natura, tot het verzorgen van PR voor de een, tot het produceren van een website voor een ander en een groot aantal andere zaken. Soms financieel van aard, maar vaak toch ook gewoon onder het motto ‘ik doe wat voor jou, jij doet wat voor mij’, maar ook vaak ‘om niet’.

De spreekstalmeester van dienst sprak met de deelnemers en de aanwezigen konden daar via de geplaatste luidsprekers kennis van nemen.

Na evaluatie van deze 1e editie wordt er door De Uitdaging bekend gemaakt wanneer de eerstvolgende beurs van start zal gaan.

Audiofragment: Interview met Ivo de Block

Video bijdrage van mediapartner NH Nieuws Matthijs Gemmink.

advertentie