10 jarig bestaan ZIJVESTIVAL

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

ZIJDEWIND – Zondag 1 oktober de internationale dag van de ouderen en de internationale muziekdag werd in Café De Uitdaging net als alle voorgaande jaren weer een daverend succes.
Om 10 uur gingen de eerste artiesten van start zij beten het spits af voor een behoorlijk aantal belangstellende muziekliefhebbers uit de weide omtrek.

Er was muziek voor elk wat wils, jong en oud iedereen kwam uitstekend aan z’n trekken op de twee podiums waar de optredens op plaats vonden. Onder de belangstellenden waren  vooral in de eerste uren veel bewoners uit Maria Mater, zei konden genieten van plaatselijke artiesten waaronder  Fatima Haring, de Golden Oldies bestaande uit plaatselijke sterren van o.a. Interamvo en ook zelfs een aantal bewoners van Maria Mater.

De Vrolijke Noot met een orkest van Samen Voorwaarts, Brick met rock, bleus en popmuziek uit de jaren ’60 en ‘70 en natuurlijk ontbraken ook de Veldrakkertjes niet op deze bijzondere dag. Er werd door een Street Dance groep flink op los geswingd en Sixpack bracht de nummers op geheel eigenwijze geschreven momenten uit ’t leven.

The Music Heroes oogstte ook veel opzien en applaus, de twee gitaristen een drummer en twee charmante zangeressen allen 10 jaar jong uit Waarland brachten met zelfgeschreven nummers een prima optreden ten gehore. Het Orkest van de Toekomst met leden uit Barsingerhorn en omliggend dorpen speelde zowel bigband, pop en rock nummers met Hollandse hits.

Mid Live bracht een repertoire uit Golden Oldies en hedendaagse popmuziek gevolgd door een optreden van de populaire band Veul Skik waar Gert Boekel de godfather van deze band is. De Kolhorner Sessie Band met muzikanten uit Kolhorn bestaat ook inmiddels alweer 10 jaar en brengt nog steeds een heel mooi en gevarieerd optreden op de bühne.

Om zes uur was het de beurt aan rock en blues band Dan Drommel met de van oorsprong Zijdewinder Piet Laan op mondharmonica in hun gelederen wat ook bijzonder in de smaak viel bij het publiek in de volle zaal. De Band 4 The Taste geformeerd rond Marcel Pater vermaakte de vele toeschouwers met zelf geschreven nummers terwijl hierna The Blue Stock met hits van toen er voor zorgde dat de voetjes van de vloer kwamen.

Traingulum wat met hun cd release “Tree of Life” opzien baarde en in het magazine “De Gitarist” verscheen bracht ook een prima act op de planken. The Johnny Crash Band nam het publiek mee terug in de tijd van rock en blues uit voorgaande jaren, de zes mans formatie deels uit ’t Veld, Heerhugowaard en Schagen bracht ook heel wat danslustige op de dansvloer.

Als voorlaatste kwam de band Blu Velvet op het podium en liet ook enkele geweldige nummers horen in het nog steeds goed gevulde onderkomen van Café De Uitdaging. Het slotakkoord kwam voor rekening van een voor deze gelegenheid speciaal door de ‘mister’ Zijvestival Ben Boekel bij elkaar gebrachte Zijvestival Band Het zeer geslaagde 10 jarig bestaan werd afgesloten door deze unieke Zijvestivalband met nummers uit het succesvolle 10 jarig Zijvestivaltijdperk .

De organisatie van dit ook deze 10e editie weer uitstekend en vlekkeloos georganiseerde festival ziet alweer uit naar het volgende en 11e Zijvestival in 2018 ook weer in de sfeervolle locatie van Café De Uitdaging aan de Rijderstraat.

(Een bijdrage van Theo Moras)

advertentie