Mosselen op zijn lekkerst

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Den Oever – Mosselen komen in Nederland voor in twee gebieden: de Oosterschelde en de
Waddenzee. Door de natuurlijke werking van eb en vloed zijn dat ideale kweek- plaatsen voor mosselen.

De meeste mosselen komen uit de Waddenzee, maar  toch spreken wij over de ‘Zeeuwse’ mossel. Dat komt omdat de mosselen in de  Oosterschelde verwaterd worden. Verwateren betekent eigenlijk dat de mosselen  gespoeld worden zodat ze vrij zijn van zand. Omdat het verwateren van de mosselen  in de Oosterschelde gebeurd, krijgen ze de naam ‘Zeeuws’ mee.  

Mosselen zijn echte weekdieren. In het voorjaar en de zomer vindt de voortplanting plaats. Vroeger zei men altijd dat er mosselen waren als de ‘r’ in de maand zat, maar dat is inmiddels achterhaald. Verse mosselen zijn al verkrijgbaar vanaf de
tweede helft van juli tot de tweede helft van april in het jaar daarop. Vers zijn ze dus bijna altijd te koop. Naast de bodemmossel worden er ook hangcultuurmosselen gekweekt. 

Voor verse mosselen en recepten kunt u terecht op de site van de ZeeVerse Vismarkt (www.versevis.nl)

advertentie